"Your living room looks like a shack"


Over the past few years, we have done a series of renovations to this small house but had not yet done any work on the living room, which happens to be the central space of the house.  When our client's granddaughter offered this appraisal of how the living room looked in comparison to the newer spaces it was all the motivation necessary for this latest phase of work.  The new stair and balcony railing are designed to be more open, allowing light and views to filter through the spaces, making the spaces feel larger and more connected.  The solid landing on the stair, wrapped in walnut, conceals mechanical equipment.  Open treads, made of solid walnut, float between a blackened steel panel in the center and the side walls of the stair.  The new fireplace surround is made with blackened steel and walnut, complementing the stair and railing.  

Maeck Farm Road: A Vermont Colonial is Thoughtfully Modernized


What a difference thoughtful design makes!  While our clients (a busy family of four) initially came to us for a new kitchen, we learned there was more to the story.  Working closely with this family we began to understand the many ways in which their existing spaces did not function as well as they could for them.  The renovation became both an aesthetic and functional overhaul of the main floor of the house.  Without changing the footprint (size) of the house, the spaces feel larger and work better as a result of the new design.  The kitchen was relocated to the corner of the first floor where it is directly connected to the family room and dining space.  Careful space planning allowed for the addition of a walk-in pantry, larger mudroom and a separate powder room and laundry room.  A consistent palette of light, neutral colors creates a bright, cohesive and welcoming series of interior spaces.  The new kitchen features custom maple cabinets and gray quartz countertops.

Zoe's Race 2013!

We have begun work on this years projects for Zoe's Race, currently doing the design and planning work in preparation for the construction.  We feel proud and fortunate to be involved with this effort every year:  the whole Zoe's Race team is fabulous, the organization is really well run and collectively we are all making a big difference in our community.  On top of that, the actual fund-raising run is great fun as well.  This year's run will be on August 25 (Sunday morning) at Oakledge Park in Burlington.  Bring the kids, have a fun run, eat great food, get involved, support this effort!  More updates to come.  Here's a link to the website:  http://zoesrace.com zoes-race-logo-rgb-296x300

Clark Road Update

Exterior siding work is nearing completion on this project despite the winter weather.  Exterior siding materials used are standing seam metal roofing panels, Douglas Fir wood, and two colors of Eter-Color cement board siding.  Eter-Color is a high-density cement board with the color integral to the material (solid throughout) that requires no finish.  It is installed over rainscreen strapping with a reveal between each panel.  The result is an exceptionally durable and maintenance-free siding. Interior finish work is underway, progress shots coming soon.

SOUTHWEST I (small)
SOUTHWEST I (small)
WEST I(small)
WEST I(small)
NORTHEAST I (small)
NORTHEAST I (small)
SOUTH PORCH I(small)
SOUTH PORCH I(small)