Maeck Farm Road: A Vermont Colonial is Thoughtfully Modernized


What a difference thoughtful design makes!  While our clients (a busy family of four) initially came to us for a new kitchen, we learned there was more to the story.  Working closely with this family we began to understand the many ways in which their existing spaces did not function as well as they could for them.  The renovation became both an aesthetic and functional overhaul of the main floor of the house.  Without changing the footprint (size) of the house, the spaces feel larger and work better as a result of the new design.  The kitchen was relocated to the corner of the first floor where it is directly connected to the family room and dining space.  Careful space planning allowed for the addition of a walk-in pantry, larger mudroom and a separate powder room and laundry room.  A consistent palette of light, neutral colors creates a bright, cohesive and welcoming series of interior spaces.  The new kitchen features custom maple cabinets and gray quartz countertops.